Voorstelling Dance Spirit

Ons verhaal

Dansschool DANCE SPIRIT opende zijn deuren in september 1998.

Sindsdien bouwde de dansschool een uitstekende reputatie op. Mede door het stijgend succes en het steeds groeiende aantal leerlingen werd de school in augustus 2010 opgesplitst in dansschool DANCE SPIRIT o.l.v. Ann Adriaenssens en dansschool URBAN TALENTZ o.l.v. Joke Verlinden.

Dance Spirit staat sinds 2017 onder leiding van Sarah Collijs en Nathalie Van Schil. Zij hebben de fakkel van Ann Adriaenssens overgenomen en nemen alle leerlingen van de 1ste kleuterklas tot en met het tweede middelbaar onder hun hoede.

Zit je in het 3de middelbaar of hoger en ben je 15 jaar of ouder? Dan zit je bij Urban TalentZ op het juiste adres. Joke Verlinden neemt hier de artistieke en organisatorische leiding voor haar rekening.

Laat je zeker niet misleiden door deze twee namen. Hoewel we officieel 2 aparte dansscholen zijn, werken we nog steeds nauw samen als één dansschool. Dit wil zeggen dat groepen en niveau’s elkaar opvolgen en je automatisch kan doorstromen naar de volgende groepen van Urban TalentZ.
Kortom: we zijn 1 TEAM ~ 1 FAMILY!

 

Ben je 14 of jonger? Dance Spirit is the place to be!

Indien je 14 jaar of jonger bent, zit je op je plek bij dansschool Dance Spirit. Je kan ons uurrooster hier raadplegen en je hier inschrijven voor een proefles, semester of een volledig schooljaar.

 

Zit je in het 3de middelbaar of hoger? Urban TalentZ is the place to be!

Indien je 15 jaar of ouder bent, zit je op je plek bij dansschool Urban TalentZ. Je kan hun uurrooster hier raadplegen en je hier inschrijven voor een proefles, semester of een volledig schooljaar.

 

De beide dansscholen zijn ondertussen een begrip geworden in de wijde omgeving van Mechelen.
Onze school richt zich tot leden die zowel op recreatief als op semi-professioneel gebied willen dansen en voorziet voor deze beide groepen een aangepaste en hoogstaande opleiding.

Elke dansstijl is bovendien verder onderverdeeld in verschillende leeftijds-categorieën en verschillende niveaus.
Deze opsplitsing in leeftijdsgroepen en niveaus zorgt voor een opleiding op maat, waardoor niemand zich uitgesloten voelt. Door verschillende groepen en stijlen te combineren, kan elke danser een eigen pakket samenstellen.

Wil je zelf kennis maken met onze dansfamilie en de sfeer komen opsnuiven? Schrijf je snel in!

Kwaliteit

In onze school is kwaliteit onze topprioriteit. Daarom wordt voor onze lessen enkel een beroep gedaan op lesgevers die de dansers zowel op artistiek als op pedagogisch vlak deskundig begeleiden.

Ons lerarenteam bestaat elk jaar uit een ruime groep van enthousiaste, gedreven medewerkers. Voor elke dansvorm kunnen we rekenen op ervaren vakspecialisten, die een specifieke opleiding genoten hebben en ook door ervaring van buitenaf hun sporen verdiend hebben. Wij zijn trots u te melden dat twee van onze lesgevers hun opleiding kregen binnen onze school.

Wij kiezen zeer bewust voor verschillende lesgevers: enerzijds om ons aanbod aan stijlen zo breed mogelijk te maken en anderzijds zal een verruimd aanbod de leerlingen ook stimuleren om nieuwe aspecten van de dans te verkennen en te appreciëren. Dit alles moet op zijn beurt bijdragen tot een evenwichtige en breed uitgewerkte opleiding, die het beste probeert te halen uit elk van onze dansers en hen helpt om steeds nieuwe grenzen te verkennen.

Het sociale aspect dragen we ook hoog in het vaandel, waardoor er steeds een aangename sfeer heerst in de lessen.

In onze school beogen we dus een combinatie van technisch dansonderricht en de persoonlijke artistieke ontplooiing van elke danser.

Een belangrijk onderdeel daarin vormt ons tweejaarlijks optreden dat steeds georganiseerd wordt voor het grote publiek. Voor de dansers én hun familie is dit telkens een onvergetelijke ervaring.